Flemming's

Flemming's "BLOG" om pil og frø

Skriv om pileflet eller om "frø af gamle danske planter". Hjælp med at bevare de gamle sorter for eftertiden.

August 2016

BlandetOprettet af Flemming Pedersen man, august 29, 2016 21:27:52

Egernet har været i gang i nøddehegnet i flere uger, så nu fik jeg plukket nødder til mig selv og på grund af den tidlige høst er der kravlet utrolig mange nøddeorm ud af nødderne i kurven, over 100, så de skader da ikke nødderne til næste år. Spætten har også været i gang i nøddehegnet og det har jeg ikke set før.

En Skov-randøje forvildede sig ind i stuevinduet.

I bihotellet som jeg har i sommerhuset er der nu kommet travlhed, mange af rørene er blevet optaget, der har været en masse af enkeltstående bier, som har lagt æg i rørene, det er de samme art af bier jeg har set, de har en gul bagkrop.

"Kjems`pea bean" og den blå snerle har det rigtigt godt i år.

Kong Christian X´s Hofært er en af de høje ærter jeg har dyrket i år, det er en familieært som Frøsamlerne har fået overdraget og vi sørger for at dyrke den, så den ikke forsvinder, men bliver bevaret for eftertiden. Der følger en fin historie med ærten.

"Jeg har fået ærten af en bekendt, som har fået den af en kollega, som købte sit hus af en sygeplejerske fra Odense, der som ung tjente på Tjele Ladegård ved Randers, og som har bevaret den derfra. Da Kong Chr. var konge fra 1912 til 1947, er det tænkeligt, at den er fra dette tidsrum.

(Historien er fra Frøsamlernes database.)
  • Kommentarer(0)//fp.peww.dk/#post264